Michael Kupperman, de auteur die dit jaar verraste met het wonderschone All the Answers, spreekt vrijuit in de podcast van Tim Smith, Don’t Do Things the Way I Do – A Podcast About Mistakes.
In het serieuze en onderhoudende interview verhaalt Kupperman, die eerder furore maakte met de hilarisch-abstracte nonsens van Tales designed to Thrizzle en Snake ‘n Bacon, over zijn grillige loopbaan. Zo keerde hij een paar jaar geleden de befaamde New Yorker de rug toe. Zijn reden: het stelt niets meer voor, het is een farce. Moedig om dan je biezen te pakken, behalve als je Kupperman heet.
Hij vertelt ook over het vermaarde Fantagraphics waar ze hem alles lieten doen wat hij maar wilde. Redactie? Sturing? Nee joh, doe maar wat jij wilt. Daar is ‘ie nu ook weg. Lui en armoedig vindt hij het achteraf.
Michael Kupperman is een eerlijke, uitgesproken stripmaker, zoals Marvano en Lectrr bij ons: een verademing om zo iemand te horen spreken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here